Uncategorized

Laguppställning inför kommunvalet

Vänsterpartiet i Enköping höll årsmöte 20 februari, i Folkets Hus. Förutom sedvanliga årsmötesbeslut diskuterades också listan inför kommunvalet. Årsmötet beslutade att fastställa de sju översta namnen på listan. Resten av listan fastställs vid ett kommande medlemsmöte. Redan idag är 19 namn klara.

De sju första namnen följer nedan. Mer utförliga presentationer kommer upp på hemsidan under våren.

1. Magnus Ahlkvist
Magnus är gruppledare för Vänsterpartiet i kommunfullmäktige och fortsätter som förstanamn även i det här valet. Magnus har den gångna mandatperioden suttit i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen. Dessutom har Magnus varit vår representant i landstinget, där han är vice ordförande i Länsdelsberedningen Enköping-Håbo och ersättare i landstingsfullmäktige.

2. Britta Dalved
Britta är idag ersättare i kommunfullmäktige men är i valet 2010 andranamn på listan. Britta har varit vår representant i Vård- och Omsorgsnämnden sedan 2006. Under förra mandatperioden var Britta också ersättare i kommunstyrelsen.

3. Neil Ormerod
Neil är ordförande för Vänsterpartiet i Enköping och är vår representant i Utbildningsnämnden.

4. Lisa Ekehult
Lisa är ledamot i kommunfullmäktige. Hon har varit vår representant i Enköpings Hyresbostäders styrelse, men på grund av tidsbrist lämnade hon för några månader sen det uppdraget.

5. Håkan Wall
Håkan är partiets veteran i kommunfullmäktige. Han har representerat Vänsterpartiet i Enköpings kommunfullmäktige sedan 80-talet. Idag är han ersättare i kommunfullmäktige, och dessutom ledamot i Nämnden för Förskola och Grundskola.

6. Monika Åberg
Monika har suttit i kommunfullmäktige och även varit vice ordförande i Miljönämnden under tidigare mandatperioder. Då representerade hon Socialdemokraterna, men sedan några år är hon vänsterpartist. Idag är Monika ledamot i Socialnämnden.

7. Björn Engberg
Även Björn har ett förflutet som socialdemokrat. Men sedan några mandatperioder är han vänsterpartist. Idag representerar han Vänsterpartiet i Miljö- och Byggnadsnämnden och Enköpings Hyresbostäder.

Kopiera länk