artikel

VÄLFÄRD I ENKÖPING

Efter år av borgerliga underbudgeteringar, avgiftshöjningar och kvalitetsförsämringar i Enköpings kommun har vänsteroppositionen samlat sig för en gemensam reservation.
– Vi ville visa vad alternativet till borgerlig nedskärningspolitik är, och samtidigt förvissa oss om att vi skulle klara av att komma överens efter valet, säger Magnus Ahlkvist, ordförande för Vänsterpartiet i Enköping.
– Samarbetet har varit bra, och vi vet nu att vi är redo att fortsätta samarbetet efter nästa val.
Enköpings kommun utmärker sig på många vis, inte bara genom att vara Sveriges närmaste stad, utan även genom att vara en av de mycket få kommuner som tar betalt för utryckning på trygghetslarm, exempelvis för att man är kissnödig och att ligga i den absoluta botten när det gäller personaltäthet i gymnasieskolan.

Vi har nu insett att vi måste vara beredda att tillsammans med socialdemokraterna och miljöpartiet ta över makten i Enköpings kommun, och därför var det fullständigt nödvändigt att vi satte oss ner och resonerade om vad vi är överens om och vad vi är mindre överens om.

Vår reservation gör det mycket tydligt var skillnaderna mellan vänster och höger går i Enköping. Medan borgarna finansierar skattesänkningar genom höjda avgifter och försämrad kvalitet i välfärden gör vi precis tvärtom. Vi vill finansiera en solidarisk vård och omsorg och en rättvis och bra skola genom en återställning av skatten till den nivå som var när Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet senast hade makten i Enköping, 1998.

Vår gemensamma reservation kommer inom kort att finnas för nedladdning här på hemsidan.

Kopiera länk