Våra företrädare

Vårt lag för ett Enköping för alla

Vänsterpartiets sex första kandidater till kommunfullmäktige i Enköping. Hilda, Magnus, Britta, Neil, Sara, och Per Markus.
Vänsterpartiets sex första kandidater till kommunfullmäktige i Enköping. Hilda, Magnus, Britta, Neil, Sara, och Per Markus.

Här är vårt lag för ett Enköping för alla!

Vänsterpartiets Enköping är en kommun där alla kan få ta plats. Där vi stödjer varandra och ingen lämnas utanför.

Britta Dalved, vår expert på vård- och omsorg:

–         Vi vill att kommunen ska bli en bättre arbetsgivare. Vi vill avskaffa delade turer, införa rätt till heltid och höja lönerna för de lägst betalda i kommunen, som är oftast kvinnor.  Personalen ska få mer tid att ge alla äldre och vårdbehövande en omsorg med kvalité.

Neil Ormerod, en förälder som brinner för skolan:

–          Alliansen har gjort stora nedskärningar i skolan.  Därför ordnade vi två demonstrationer för en skola där alla barn få det stöd de behöver – och många Enköpingsbor kom för att stödja våra krav. Efter valet vill vi satsa på skolan och fritids.

Sara Danielsson, lärarstudent som driver ungdomsfrågor:

–          Vi vill att varje gymnasieelev ska garanteras ett sommarjobb.  Vi behöver fler billiga lägenheter, EHB ska inte sälja ut sina bostäder! Alla ungdomar förtjänar en bra chans i livet.

Per Markus Risman, gick ut från Westerlundska i våras och kämpar för ett Enköping fritt från diskriminering:

–          Alla ska få känna sig trygga i Enköping. Vi vill HBTQ-certifiera kommunens verksamheter och satsa på att motverka rasism. Kvinnojouren ska få mer stöd.

Hilda Dahlsten, småbarnsföräldern som vill uppvärdera förskolan:

–          Vi vill minska gruppernas storlek för att alla barn ska kunna bli sedda.  Vi bör satsa på de yngsta barnen och på stöd till föräldrar. Vi vill sänka avgifterna för familjer med låga inkomster och ge alla barn rätt till minst 20 timmar i förskolan per vecka.

Magnus Ahlkvist toppar vår lista och kan det mesta om kommunpolitik:

– Vi vill ta över kommunens styre tillsammans med S och Mp. Många är trötta på hur Alliansen har misskött kommunen. Enköping behöver förändring! Därför är det viktigt att vi inte bara byter ut politikerna, men också politiken. Vänsterpartiet är garanten för en politik mot privatiseringar och för en bättre välfärd.

 

Kopiera länk