Kommunpolitik

(V)i presenterar vår valplattform

Magnus Ahlkvist och Britta Dalved presenterar Vänsterpartiet i Enköpings valplattform, och passar samtidigt på att spärra av Örsundsbros vårdcentral.
Magnus Ahlkvist och Britta Dalved presenterar Vänsterpartiet i Enköpings valplattform, och passar samtidigt på att spärra av Örsundsbros vårdcentral.

På tisdagen presenterade Vänsterpartiet i Enköping valplattformen för kommunvalet. Presentationen gjordes framför Örsundsbro vårdcentral, för att påminna om att kommunen inte tar slut vid Enköpings stadsgräns och för att slå vakt om en av få vårdcentraler i Enköpings kommun som ännu ägs och drivs av landstinget.

Vänsterpartiets valplattform har ett stort fokus på barn och ungdomar i Enköping. Vi ska stoppa de senaste årens nedskärningar som framförallt drabbat barn och ungdomar. Barngrupperna i barnomsorgen, fritids och skolan ska bli mindre, nedlagda program på gymnasieskolan ska startas upp igen, badvakter ska återanställas, avgifterna till Kulturskolan minska, för att nämna några få saker vi tar upp i valplattformen.

Det är också en tydligt feministisk valplattform. Anställda i kommunen ska ges rätt till heltidstjänster utan delade turer, många av kommunens verksamheter ska HBT-certifieras och ett Jämställdhetsutskott ska tillsättas för att sätta jämställdhetsarbetet i kommunen i fokus.

Vi vill föra en politik för hela Enköping. För att lyckas med det krävs en bättre kommunal service för de mindre tätorterna.

Läs hela valplattformen här och tveka inte att höra av dig om du har några frågor!

Kopiera länk