Okategoriserade

Lyckad demonstration mot Alliansens nedskärningar i skolan och barnomsorg

Håkan Wall talade för Vänsterpartiet.

Håkan Wall talade för Vänsterpartiet.

 

Omkring hundra personer trotsade mörker och kyla för att protestera mot Alliansens föreslagna nedskärningar i skolan, förskolan och fritids och för att lyssna på talare från Vänsterpartiet i Enköping, Miljöpartiet, Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund.

Enköpingsborna visade ikväll att de kommer inte att acceptera fler besparingar på bekostnad av våra barn. Det märks att engagemanget för skolan är stort; och vi uppmanar alla att fortsätta strida för alla barns rätt till en bra utbildning. Vi kommer inte att ge oss förrän hotet om nedskärningar dras tillbaka. Tillsammans kan vi lyckas!

Några demonstranter tog med sig skyltar med diverse uppmaningar till kommunledningen.

Några demonstranter tog med sig skyltar med diverse uppmaningar till kommunledningen.

  1. […] Det ärendet som fick mest debattid var vänsterpartisten Magnus Ahlkvists interpellation med Monica Avås, Skolnämndens ordförande (med en moderat partibeteckning). Magnus har sammanfattat  frågan och nämndordförandens svar på sin blogg. Det handlade om hur Alliansen hade presenterat kommunens budget som en storsatsning på skolan. Detta påstående har visat sig inte stämma med verkligheten; och Magnus ville veta hur Moderaterna tyckte att det här hängde ihop, alltså Alliansens storslagna retoriken och de nedskärningarna i skolan och förskolan som nu planeras (och som Vänsterpartiet i Enköping har tidigare ordnat en välbesökt demonstration emot). […]

Skriv en kommentar