artikel

Protestera mot Alliansens nedskärningar

Upplevelsenämnden i Enköping skär ordentligt i verksamheten.

Gillar du inte nedskärningarna? Maila nämndens ordförande, centerpartisten Mona Örjes: [email protected].

Kommunstyrelsens ordförande har också ett stort ansvar, kommunens totala överskott 2012 var 46 miljoner kronor, men några extrapengar för att stoppa nedskärningarna vill inte moderaten Anna Wiklund skjuta till. Maila Anna Wiklund: [email protected]

Här är några av Upplevelsenämndens beslut från i onsdags:

  • Först, och absolut värst: Badvakterna försvinner från Simhallen – badvakterna som ska skydda barn från olyckor, sextrakasserier mm.
  • Konsumentvägledningen läggs ner.
  • Flera hundra tusen skärs bort från Kulturskolans budget.
  • Upplevelseförvaltningen får klara sig utan chef ett tag, kommundirektören sköter det jobbet med vänsterhanden ett tag.
  • ”Boken kommer”, en tjänst till äldre och funktionsnedsatta läggs ner.

Med anledning av att badvakterna tas bort från Simhallen – med allt vad det innebär med ökad olycksrisk, ökad risk för sexuella trakasserier mm i Simhallen – kommer Vänsterpartiet att agera i Kommunstyrelsen och Kommunfullmäktige, för att nämndens ledamöter befrias från sina uppdrag. Det är helt uppenbart att inte Mona Örjes (C) och hennes allianskollegor klarar att leda Upplevelsenämnden. Att utsätta barn för livsfara går långt bortom de vanliga politiska, ideologiska skillnaderna som vi vanligen hanterar genom fullmäktigedebatter, olika budgetförslag och valrörelser. Nu borde även Alliansens ledning i Enköping reagera och göra något åt problemet.

Kopiera länk