artikel

Byggstart 2007?

Vänsterpartiet startar idag sin annonskampanj i Enköpings-Posten. Magnus Ahlkvist brinner för ökat bostadsbyggande, särskilt billiga hyresrätter.

 

Det måste bli billigare och enklare för ungdomar att få tag på en hyresrätt. Idag drabbas ungdomar dubbelt av bostadspolitiken. Dels är det ont om lägenheter och man måste köa länge för att överhuvudtaget kunna ansöka om ett hyreskontrakt. För det andra måste man ha ett fast jobb för att kunna få en lägenhet. Med alla de korta och otrygga anställningsformer som många ungdomar tvingas ta är det omöjligt att få en hyresrätt.

Därför samverkar vår politik i kommunen bra med Vänsterpartiets rikspolitik när det gäller bostadsbyggande. I Enköping vill vi satsa på 100 nya hyresrätter per år de kommande 10 åren. På riksnivå vill Vänsterpartiet inrätta en statlig bostadsbyggnadsfond för att särskilt stödja byggandet av hyresrätter. Vi vill i kommunen lätta upp kraven för att få en bostadsrätt, samtidigt som Vänsterpartiet i riksdagen driver kravet på tryggare anställningsformer för ungdomar och dessutom är det enda partiet i riksdagen som har en verklig politik för full sysselsättning.

Med Vänsterpartiet vid makten i kommunen, landstinget och i riksdagen ges ungdomar trygghet och bra bostäder till en rimlig kostnad!

Kopiera länk