artikel

Bloggare granskar den borgerliga alliansen

Media har okritiskt rapporterat om den borgerliga alliansens framfart. Konsekvensanalyser av borgarnas enighet har helt saknats i de glättiga bildreportage som presenterats.
Därför har ett antal bloggare (1) tagit saken i egna händer och startat sajten www.motallians.se
Ett antal vänsterbloggare har gjort gemensam sak, och startat en granskning av den borgerliga alliansen. Indelat i kategorierna Alliansen, Energipolitik, Familjepolitik, Folkpartiet, Högersplittring, Jämställdhet, Kristdemokraterna, Media, Moderaterna, Ordbok, Polis och Rättsväsende, Skattepolitik, Socialförsäkringar, Okategoriserat, Utbildningspolitik och Utrikespolitik granskas den borgerliga alliansen i sömmarna.

Initiativet kommer ifrån bloggarna själva, inte ifrån några partihögkvarter. Undertecknad har själv följt Ali Esbatis blog sedan starten (esbati.blogspot.com) och hittade på så sätt Motalliansens hemsida. De som hittills har anslutit sig till Motalliansen är bloggarna: Ali Ebati, Anders Bengtsson, Anders Löwdin, Anna Ardin, Claudio Skubla, Fredrik Jansson, Jonas Morian, Lena Dahlström, Magnus Ljungkvist, Marcus Jerräng, Marta Axner, Martin Tunström, Mattias Axelsson, Peter Gustavsson, Pierre Andersson, Rebella,
Rosemari Södergren, Tobias Lindberg, Urban Lindstedt och Veronica Palm.

Motalliansens hemsida finns på www.motallians.se

(1): Blog är slang för webb-logg, dvs webb-dagbok. Bloggare är en person som skriver i en webb-logg.

Kopiera länk